10 millió fa mozgalom

10 millió fa mozgalom

Iskolánk diákjai is részt vettek a 10 millió fa mozgalomban. Ennek keretében a Dr. Mező Ferenc Gimnázium mellet a Platán sor 5 környékén található az a fa, amelyet környezetbarát diákjaink ültettek a mozgalom keretében: Koczor Csanád, Tóth Tamás és Németh Gergő 11. C osztályos tanulók.

A faültetés hosszútávú befektetés a következő generációk számára. Így gondolják azok a nagykanizsai önkéntesek is, akik néhány hónapja létrehozták a mozgalom helyi csoportját, ezzel pedig csatlakoztak az „egy fő – egy fa” akcióhoz, melynek célja 10 millió fa elültetése Magyarországon. – Az lenne a hosszútávú cél, hogy az emberek fejében gyökerezzen meg, hogy lehet és kell ültetni, vannak ültetési szezonok. Ezzel a gondolattal foglalkozzanak az emberek, hogyha szeretnének fákat látni, akkor azt most kell elültetni és nem ötven év múlva, amikor már nem lesz. Ez lenne a cél, ezért indult meg ez a mozgalom – fogalmazott az önkéntesek egyike, Cserti Csilla.

A közösség résztvevői munkacsoportokat hoztak létre, szakemberekkel egyeztetve szervezik és koordinálják a november kilencedikére tervezett faültetést. – Cél, hogy minél több fa legyen, de van egy mellékcél is: hogy az iskolásokat és az óvodásokat tanítsuk a természetszeretetre, közelebb hozzuk őket hozzá, mert a technológia miatt távolodunk, de őket így visszahozzuk a természethez – hangsúlyozta Simon Mónika.

A magánemberek és a cégek felajánlásai után most segítő kezeket várnak a szervezők, hogy a kijelölt helyeken elültessék az oxigént adó fákat november 9-én.

Kapcsolódó linkek:

 http://kanizsatv.hu/hirek/4217-10-millio-fa-mozgalom-segitok-jelentkezeset-varjak

 https://kanizsaujsag.hu/hir/201911/nagykanizsai-is-hozzajarult-a-10-milliohoz

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink