33. Kanizsa-túra - Beszámoló

Kanizsa túránk ebben az évben is szép őszi hangulatban zajlott. Kellemes, napsütésben túrázhattak rendezvényünk résztvevői.
Így aztán most is szép számmal vágtak neki a távoknak a túrázók. 
Programunk az Észak –Dunántúli kupa és az Európai Sporthét #BeActive részeként az Aktív Magyarország Program támogatásával került megrendezésre. 

Kattints a folytatáshoz!

10 km-en 80-an, 20 km-en 66-an, 30 km-en 55-en, összesen 201-en voltak a lelkes túrázók. 
8.00 órától a Dr. Mező Ferenc Gimnáziumból rajtoltak a turisták, majd ide is érkeztek vissza.

A túra során láthatták a Nagybagolai-hegyről a szép környezetű Csónakázó-tavat, Bagolát, a Szigecskei rét őszikéit, a Liszói-, Mórichelyi–hegyet, a Miklósfai parkerdőt, a Romlottvár szomorú képet sejtető, immár nem látogatható helyét, a Sétakert bejáratát, öreg fáit.
Rendezvényünkön a legfiatalabb túrázók Sós-Valentin Ágnes (10km), Golecz Bálint (20 km), Csonka Péter (30km), míg a legidősebb túrázók Papp László (10km), Ferecskó Kálmánné (20km) és Szele József (30km) voltak.
A célba sikeresen beérkezők a táv kitűzőjével, emléklappal, szponzoraink ajándékaival, valamint a teljesítés élményével lettek gazdagabbak.
A legnagyobb létszámmal és km teljesítéssel a Dr. Mező Ferenc Gimnázium 10.C osztálya nyerte el a kiírás díját. A Dr. Mező Ferenc Gimnázium 11.C osztálya követte őket a teljesítésben.
Ebben az évben 43 településről érkeztek túrázók.
Fotók a rendezvényről a Dr. Mező Ferenc Gimnázium, a Kanizsa teljesítménytúrák és a Kanizsa Kul-Túra Egyesület Facebook oldalán lesznek láthatók.
Az előkészítő-, szervező-, lebonyolító munkát, melyet a túrázók nagy dicsérettel illettek, 28-an végezték.

Az Egészségügyi Alapellátási Intézmény intézményvezetője és védőnője vércukor-, koleszterin-, testzsír-, PSA mérést végzett az ezt igénylő túrázóknak.
Az emléklapot Szekercés Krisztián tervezte.
A teljes résztvevői létszám 229 fő volt.

Köszönjük túránk sikerét a lelkes túrázóknak, szponzoroknak, segítőknek!


Dávidovics Mária
szervező

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink