Biológia versenyek

 

 

 

Az elmúlt időszakban több biológiaverseny került megrendezésre digitális vagy személyes jelenlétet igénylő formában.

 

Az idei tanévben a XIV. Fodor József Országos Biológia Verseny döntőjében a 12. évfolyamos tanulóink közül Kisjós Bálint 12. A osztályos tanuló a 11., Czimmerman Fanni 12. B-s tanuló a 42. helyezést érte el a 86 továbbjutott versenyző közül. A 11. évfolyamos tanulók kategóriájában a 11. A osztályból Kelemen Sára Hanna és Tóth Virág a 26., Resetár Jázmin 29., a 11. C-ből Andrasek Daniéla Martina a 71. helyezést szerezte meg.

 

A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Szentágothai János anatómiaprofesszor emlékét őrizve szervezi évről-évre a több fordulóból álló versenyét. Iskolánkból Kisjós Bálint jutott az elődöntőbe, melyet március 4-én Bonyhádon, a gimnáziumban tartottak. Másnap a döntőn - ami az orvosi egyetemen került lebonyolításra – a 7. helyezést érte el.

 

A Magyar Biológiatanárok Országos Egyesülete szervezésében válogatóversenyeket tartottak április hónapban, melyeken az OKTV-n továbbjutott versenyzők vehetnek részt. Az IBOHUN (International Biology Olympiad, Nemzetközi Biológiai Diákolimpia) első, majd második internetes tesztfeladatsorát, aztán a pár nappal később tartott harmadik, ZH fordulóját Kisjós Bálint tanulónk sikeresen teljesítette. Április 24-25-én a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban tartott döntőben az elméleti feladatok mellett laboratóriumi vizsgálatokban is jártasságot kellett mutatnia a diákoknak. Bár a hazánkat képviselő négy plusz két főből álló magyar csapatba nem jutott be Bálint, minket nagy örömmel tölt el, hogy a legjobb nyolc versenyző között ő is ott volt a válogatóban!

 

Gratulálunk a versenyzőknek!

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink