Dr. Szentágothai János Biológia Verseny 2019/2020

Dr. Szentágothai János nemzetközileg is ismert neuroanatómus, orvosprofesszor emlékére az ide tanévben is országos biológia versenyt hirdetett a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar.

A kétfordulós versenyre 11. és 12. évfolyamos diákok jelentkezhettek, különösen azok, akik az embertan, egészségtan és a biokémia iránt érdeklődnek. Iskolánkból 6 végzős tanuló készült a versenyre, melynek érdekessége, hogy a tanulóknak az emberi anatómia megadott témaköréből (az ember végtagvázai és függesztőövei) nem csak a magyar, hanem a latin tudományos elnevezéseket is el kellett sajátítaniuk. Emellett a professzor életrajzát is tudniuk kellett: családi körülményeivel, oktatási, iskolateremtő és kutatási tevékenységével is megismerkedtek.

A kétfordulós verseny első fordulójába 21 iskola 105 tanulója nevezett be, akik közül a legjobb 30 versenyző jutott tovább.

Iskolánkból Sánta Sára, Koma Bence László 12. A és Récsei Zsófia 12. B osztályos tanulók kerültek a döntőbe, ami 2020. március 6-án lesz a bonyhádi gimnáziumban.

 

Gratulálunk a diákoknak!

 

Felkészítő: Kispál József

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink