Egyetemek nyílt napjai - frissített tájékoztató

Egyetemek nyílt napjai - frissített tájékoztató

Tisztelt Szülők! Kedves érdeklődő Diákok!

A járványügyi helyzetre tekintettel az egyetemek nyílt napjukat virtuálisan illetve a honlapjukon közzétett módon tartják. ehhez nyújt segítséget a következő összefoglaló.

Egyetemek nyílt napjai

 

Online Educatio Nemzetközi Oktatás Szakkiállítás

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a belépési lehetőséget, kérünk minden érdeklődőt, hogy minél korábban regisztráljon.

A regisztráció a honlapon érhető el: https://online.educatioexpo.hu/latogatoi-regisztracio/

Kérjük, hogy a kiállítást ajánlja kollégáinak, intézménye diákjainak, a regisztrációról tájékoztassa az érdekelteket és javasolja számukra a mielőbbi jelentkezést.

A szakmai programról, a kiállítókról, illetve minden egyéb tudnivalóról az educatioexpo.hu weboldalon tájékozódhatnak részletesebben.

 

Az online Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2021. január 21-23. között a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. az Oktatási Hivatallal együttműködésben rendezi meg az Educatio Kiállítás honlapján (educatioexpo.hu).

Az online kiállítás mindhárom nap 9-17 óráig tart nyitva, minden látogató számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A részletes program 2021. január 11-től elérhető lesz az Educatio honlapján (educatioexpo.hu) és Facebook-oldalán is (www.facebook.com/educatiokiallitas).

Regisztrálni előzetesen az online Educatio Kiállítás felületén, az educatioexpo.hu oldalon lesz lehetőség. A regisztrálók e-mailben kapják meg a belépéshez szükséges jelszót.

Ha nem regisztrál előzetesen, a rendezvény napján is lesz erre lehetősége, de a rendszer terhelhetőségét figyelembe véve tisztelettel kérjük, hogy még az esemény előtt igényeljen belépőkódot.

Amennyiben kérdésük merülne fel az eseménnyel kapcsolatban, kérjük, az 
info@educatioexpo.hu címen vegyék fel velünk a kapcsolatot!

 

Irány a PTE! Kulturfeszt

2021. január 25. hétfő 

16.00-16.50 óra között

Miért jó tanárnak lenni, miért jó tanárnak tanulni a PTE-n?

Kerekasztal beszélgetés tanárszakos hallgatókkal a tanári pályáról, motivációikról, a PTE hallgatói életről, a terveikről, és bemutatjuk  A Tanítsunk Magyarországért mentorprogramot.

 

Microsoft Teams értekezlet

Csatlakozás számítógépen vagy mobilappon

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

 17.30-18.20 óra között

 Jó tanár szeretnél lenni? Tudunk segíteni. Jó gyakorlóhelyek, jó módszerek a PTE-n.

 Röviden bemutatjuk a tanárképzés iskolai gyakorlatainak helyszíneit, a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumot, és a Tanárképző Központ partnerintézményi hálózatát, majd három jógyakorlatot vezetőtanáraink és partnerintézményi mentortanáraink módszertani eszköztárából.

 • Jaszenovics Sándor (PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Gimnáziuma): A jó tanár digitálisan (is) visszajelez – feedback-eszközök a gyakorlatban.
    • Szabolcsi Marcell (PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. Sz. Általános Iskolája): "Képben csak talán, s csupán a lényeget" - A videófeleletek magyarórai használata Arany János: Toldi c.
    • Megyimóreczné Schmidt Ildikó (Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola): Nagy öröm a muzsikálás. Beszélgetés tanítványokkal a zenéről, a zene szeretetéről, zenével, jó hangulatban.

Microsoft Teams értekezlet

Csatlakozás számítógépen vagy mobilappon

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

 

Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Nyílt Napja

Időpont2021. január 19. (kedd) 10 órától 12 óráig

Helyszín:  az online térben

Élő előadások és beszélgetések (& a hozzájuk vezető Teams-linkek)

 • 10.10-10.45: Tájékoztató az Élelmiszertudományi Karon 2021. szeptemberében induló képzésekről – Pásztorné Dr. Huszár Klára, oktatási dékánhelyettes

 

 • 10.45-12.00: Mit csinál az élelmiszermérnök? – Kérdezz-felelek az élelmiszermérnök BSc képzés iparági szakismereti oktatóival- https://bit.ly/3nnfEUO
 • 10.45-12.00: Ki is az a biomérnök? – Kérdezz-felelek a biomérnök képzés modulfelelőseivel- https://bit.ly/38i9S2w
 • 10.45-12.00: Mester és szakmérnök képzéseink: élelmiszermérnök MSc és élelmiszerbiztonsági és-minőségi MSc, illetve Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester, Gyümölcs-zöldség feldolgozó, Pálinkamester, Sörfőző mester szakmérnök – beszélgetés a képzések specializáció- és szakfelelőseivel - https://bit.ly/3pXPh9R 
 • 10.45-12.00: Kérdezd hallgatóinkat! Őszinte választ kapsz – kérdezz-felelek a hallgatói életről a különböző szakok hallgatóival, HÖK-képviselőkkel- https://bit.ly/35cuZBk

 Ø Bemutatkozó videók

 Hallgatók mesélték az ÉTK-ról: https://www.youtube.com/watch?v=hzU84zvAVQM&feature=emb_logo

 Tanszékeink: 

Gyakran ismételt kérdések:  https://etk.szie.hu/

Ø  Ízelítő a Karunk életéből:

Guinness és Magyar Rekordkísérlet, melynek célja az egy időben, a legtöbb ember részvételével megformált "élő" periódusos rendszer rekordjának beállítása: https://www.youtube.com/watch?v=hGaBiea-i-A

Ilyen nálunk egy Gólyatábor: https://www.youtube.com/watch?v=8EB486WqmOI

Kaposvári Egyetem – Szent István egyetem Kaposvári campusa

Nyílt Napra – amelyet legközelebb 2020. november 28-án 10 órától, a későbbiekben pedig 2021. január 9-én és január 30-án szerveznek meg –, a Kaposvári Campus honlapjáról elérhető, képzési területekhez rendelt linken lehet becsatlakozni.

Pannon Egyetem

Virtuális nyílt napra csatlakozás linkje:

 https://uni-pannon.hu/felvetelizoknek/virtualis-nyilt-napok

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 

Részletes információk elérhetősége:

http://www.bme.hu/hirek/20201124/Jovoformalo_ujitasokkal_ismerkedhetnek_meg_a_felvetelizok_a_BME_Online_Nyilt_Heten

 

ELTE Informatika Kar online nyílt nap:

A felvételizőknek szóló kiadványunk az alábbi linken található meg: https://www.inf.elte.hu/content/kiadvany-felvetelizoknek.t.2776?m=490

a PTE tanárképzési szakjait.

 

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Az idei évben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a járványügyi helyzetre való tekintettel nyílt napjait kizárólag online formában rendezi meg. November 20-án az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar nyílt napját követhették online az érdeklődők, melyet ajánlunk diákjaik figyelmébe. A nyílt napról készült teljes felvétel ITT nézhető meg.

Szent István Egyetem Georgikon Kar

 A nyílt napunkkal, szakjainkkal, a hallgatói élettel és kutatásainkkal kapcsolatos információk a https://felveteli.georgikon.szie.hu oldalon érhetők el.

Széchenyi István Egyetem

A egyetem központi nyílt napot tart 2021. január 16-án.

A Nyitott Kapuk rendezvény folyamatosan bővülő információs felülete a lenti gombra kattintva, vagy a felveteli.sze.hu oldal Nyitott Kapuk menüpontjában elérhető.

Időpont: 2021. 01. 16. (szombat)

További információ: felveteli.sze.hu

 

Online Nyílt Nap – SZE Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar

Kedves Középiskolás barátunk!

Bármilyen kéréssel a nyílt napon kívül is fordulhatsz hozzánk a dfk@sze.hu címen.

 

Semmelweis Egyetem – nyílt nap

 

Időpont: 2021. január 15-16.

Helyszín: online, Zoom-rendszeren, valamint élő közvetítésen keresztül.

A részletes programot és a regisztrációs felületet az alábbi nyilvános Facebook-eseményben tesszük majd közzé: https://www.facebook.com/events/772760520120947

A Semmelweis Egyetem a régió és Magyarország vezető orvos- és egészségtudományi felsőoktatási intézménye. Minden évben több mint 3000 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait az intézményben. A nyílt nap gazdag és változatos programja során a felvételi előtt álló hallgatók minden karunk életébe betekintést kapnak, izgalmas előadásokat hallgathatnak meg, interaktív fórumokon vehetnek részt és videókon keresztül a kulisszák mögé is betekinthetnek jelenlegi hallgatóink vezetésével.

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink