Erzsébet táborban voltak diákjaink!

Erzsébet táborban voltak diákjaink!

Iskolánk 11. A osztályos tanulói Erzsébet pályázat keretein belül háromnapos Őszi ottalvós osztálykiránduláson vehettek részt október elején Zánkán az Erzsébet táborban. Az odaút során megtekintettük a Balaton váraként ismert szigligeti várat, amely a Balaton-felvidék egyik legkedveltebb látnivalója. Az erődítmény a 239 méter magas Várhegyen áll. 

Lenyűgöző volt a kilátás a Balaton gyönyörű kék vizére, a Badacsonyra, a különleges formájú Szent György-hegyre és Csobánc várára.  Zánkára érkezve szoba átvétel, közös ebéd, majd tábori programok következtek. Haditechnikai park, sétahajó, vicces fizikai és kémiai kísérletek bemutatója, kutyabemutató, mozi, valamint könnyűzenei programok tették tartalmassá a tábori napokat. Az itt eltöltött idő közös élményekkel és örök emlékekkel gazdagított bennünket. A hazaúton Hegyestűre érkezve a Balaton - felvidék lenyűgöző geológiai természeti csodáját, a 336 m magas bazaltoszlopok csúcsát hódítottuk meg. A félbevágott vulkán tetejéről  páratlan kilátás tárult elénk.   A nap zárásaként a barlangok és a vizek városában, Tapolcán tettünk látogatást. Szakvezetéssel ismerhettük meg a Látogatóközpont kiállításait, a karsztvidékek világát, majd hangulatos föld alatti csónakázáson vettünk részt.

A Szépkilátóhoz érkezve lesétáltunk a Római forráshoz és Eötvös Károly gondolataival búcsúztunk a Balaton csodálatos tündérországától.

Kapcsolódó galéria

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink