30. Jubileumi Kanizsa-túra

Kanizsa túránkat, melynek fővédnöke Balogh László Polgármester Úr volt, a járványhelyzet és az időjárás is különösen nehéz helyzetbe hozta. 

Nekünk szervezőknek különös kihívást jelentett, hogy a járványhelyzet intézkedései miatt új helyszínre kellett tennünk a Rajt – Cél pontokat.

Köszönettel tartozunk a Halis István Városi Könyvtár igazgatójának, Czupi Gyulának, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a könyvtár garázsát és egy sátrat programunkhoz.

Az Alapellátás vezetője dr. Stimeczné dr. György Bernadett, és iskolavédőnői Novák Lászlóné és Virovecz Ildikó a testhő-méréssel, a távolságtartás, valamint a maszk viselésére történő felhívással a biztonságos rendezvény megtartását segítették a jelen helyzetben. 

A szokásos 10, 20, 30 km-es távokon az elmúlt évekhez képest lényegesen kevesebb túrázó indult.

10 km-en 72, 20 km-en 31, 30 km-en 15, összesen 118 fő volt a lelkes túrázók száma.

A Halis István Városi Könyvtár hátsó bejáratától rajtoltak a turisták, majd ide is érkeztek vissza.

A túra során láthatták a Nagybagolai-hegyről a Csónakázó-tavat, s a mellette elkészült autóutat, az új, tó körül futó kerékpáros- és sétautat, a játszóteret, Bagolát, a Szigecskei rétet, annak őszikéit, a Liszói-, Mórichelyi–hegyet, a Miklósfai parkerdőt, a Romlottvár nagyon siralmas képet mutató maradványait, a Sétakert bejáratát, öreg fáit.

Rendezvényünkön a legfiatalabb túrázók Varga Elenor Emilia (3 éves, 10 km), Szarvas Jácint (20 km), Kele Olivér (30 km), míg a legidősebb túrázók Káldi Géza (10km), Vasanits László (20km) és Horváth Tibor (30 km) voltak.

A célba sikeresen beérkezők a táv kitűzőjével, emléklappal, szponzoraink ajándékaival, valamint a teljesítés élményével lettek gazdagabbak.

Ebben az évben 25 településről érkeztek túrázóink:

Pécs, Balatonboglár, Nagyrécse, Nagykanizsa, Ajka,  Budapest, Tápiószele, Dunaújváros, Zalaegerszeg, Komárom, Veszprém, Sormás, Lepsény, Székesfehérvár, Győr, Szántód, Balatonföldvár, Szőlősgyörök, Kőszeg, Tác, Szombathely, Romonya, Kaposvár, Szepetnek, Dunakeszi.

Rendezvényünket támogatták: Nagykanizsa MJV Önkormányzata, Európai Sportnap, Halis István Városi Könyvtár, Nagykanizsai Városvédő Egyesület, Netta Pannónia, Zalaerdő ZRT, Resideo, Nagykanizsai Rendőrkapitányság, Délzalai Vízmű, Tóth Gizella, Szabadics Zoltán, RIG Service.

A legaktívabb iskola a Kiskanizsai Általános Iskola volt.

Az esős idő ellenére a 3. b osztály tanulói és családjaikból alkotott közösség volt a legnagyobb létszámú, így ők érdemelték ki a Városvédő Egyesület által felajánlott 30.000,- forintot, melyet közösségi, turisztikai célokra fordíthatnak.

Fotók a rendezvényről a Kanizsa Kul-Túra Egyesület és az Európai Sportnap facebook oldalán lesznek láthatók.

Az előkészítést és lebonyolítást egyesületünk tagjai - Dávidovics Mária, Kiss László, Strausz Ferenc, Horváth Györgyi, Kahotek Ferenc, Szekercés Krisztián, Strausz Attila, Strausz Attiláné, dr. Fazekas Heléna, Sági Erika, Fehér Balázs, Kocsis Zsófia, Tóth Krisztián, Veres Ferenc, Gálos Antal, Gálosné Zsikla Eszter, Veres Vivien, Martonné Hosszú Klára, Sebők Mária, Orbán Józsefné, Kiss Veronika, Szerdahelyi Anna, Szabó Éva, Tóth Gizella, Horváth Erika - végezték, kiknek köszönetet jár munkájukért.

A segítők közül többen az általuk választott távot is teljesítették.

Az emléklapot Szekercés Krisztián tervezte.

Így a teljes résztvevői létszám 142 fő volt.

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink