Könyv István János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mező-gimnáziumban

Könyv István János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mező-gimnáziumban

2019. november 8-án pénteken fogadtuk iskolánkban nagy várakozással és sok szerettel a Dr. Mező Ferenc Gimnázium volt diákját a Magyar Művészetért Ex-libri díjas, Babits Mihály díjas grafikus művészt Könyv István Jánost.

A művész az érettségi után eltelt években most először látogatott iskolánkba.

A grafikusművész 46 évvel ezelőtt érettségizett le az intézményben, egykori alma materébe pedig nagy örömmel és nosztalgiával tért vissza. A kiállításmegnyitón nemcsak mezős emlékeit elevenítette fel, hanem pályájáról is szívesen mesélt a diákoknak. 

– A forradalmi hevület, az ugyanúgy megvan – hála Istennek, nem égett ki belőlem. Ez bíztat és inspirál általában a mindig újabb és újabb kihívásokkal való szembenézésben vagy megoldásban. A komolyzene és a színház ugyanígy – ezek is bejöttek az életembe és inspirálnak. A színház és annak világa, valamint a zene más oldalról segített rálátni bizonyos dolgokra. A mai napig is vannak visszatérő témák, akár az évszakok. Ez több nagy zeneszerzőt is megihletett, engem ugyanígy a képeimben is. Vannak hangulati elemek, amiket pedig visszahozok a képeimbe, illetve vannak mondandók, amiket megkeresek a különböző évszakok hatására – mondta el Könyv István János, Magyar Művészetért Ex-Libris díjas és Babits Mihály-díjas grafikusművész.

Kapcsolódó linkek:

https://kanizsaujsag.hu/hir/201911/konyv-istvan-janos-alkotasaibol-nyilt-kiallitas-a-mezo-gimnaziumban

http://kanizsatv.hu/hirek/4278-konyv-istvan-janos-alkotasaibol-nyilt-kiallitas-a-mezogimnaziumban

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink