Országos Egészségbiológiai Tanulmányi Verseny az egészségügyi prevencióról

Országos Egészségbiológiai Tanulmányi Verseny az egészségügyi prevencióról

Az EDUVITAL Nonprofit Egészségnevelési Társaság és a veszprémi Lovassy László Gimnázium országos biológia tanulmányi versenyt hirdetett a középiskolák 11. osztályos diákjainak, melynek központi témája az egészségügyi prevenció (védőoltások, drogok, felvilágosítás stb.).

27 iskola 31 csapata jelentkezett a versenyre. A háromfős csapatok először egy pályamunkát készítettek „A lelki egészség” témában. Az iskolában előforduló megfélemlítés és zaklatás témát választottuk. Egy olyan foglalkozás tervezetét készítettük el, mely az alapfogalmak tisztázása mellett konkrét helyzeteket sorol fel, melyekre megoldásokat is javasoltunk. Az elkészített dolgozatot nemcsak elküldtük, hanem élesben ki is próbáltuk: iskolánk 10. C osztályos tanulói vettek részt a foglalkozáson.

 

A szakmai zsűri az általunk elkészített pályamunkát is jónak találta, így a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán október 11-én megrendezett országos döntőbe jutott 12 csapat közé iskolánk tanulói is bekerültek. A versenyen változatos, izgalmas feladatok szerepeltek, többek között megcsillogtathatták a diákok a vitakészségüket, megmutathatták biológiatudásukat, sőt kreativitást igénylő feladatok is sorra kerültek. Iskolánk csapata ugyan nem ért el dobogós helyezést, pályamunkájukért oklevélben és könyvutalványban részesültek.

A verseny szervezői – Dr. Falus András akadémikus, egyetemi tanár, az Eduvital társalapítója, Dr. Melicher Dóra tudományos munkatárs, az Eduvital ügyvezetője és Dr. Szalainé Tóth Tünde, a Lovassy László Gimnázium biológiatanára – sok-sok munkával és szeretettel szervezték meg ezt a nem mindennapi középiskolai tanulmányi versenyt. Ezúton is köszönetet mondunk a verseny szervezőinek és az egyetemnek a verseny lebonyolításáért és a vendégül látásért.

 

Csapattagok: Récsei Zsófia 12. B, Hőbér Bence és Koma Bence László 12. A osztályos tanulók

Felkészítő tanár: Kispál József

Kapcsolódó galéria

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink