Gyárlátogatás Budapesten

Iskolánkból 2023. szeptember 26-án 48 diákkal (biológia fakultációsok és alsóbb éves diákok) és két kísérővel Budapestre indultunk reggel 7:15 kor. Az út jó hangulatban telt és a közel három órás út mindenki számára gyorsan elment. Természetesen a kimaradhatatlan biológiai kikérdezés sem maradt el. 10:00 óra magasságában megérkeztünk Budapestre.

Kattints a folytatáshoz!

Első állomásunk a Richter Gedeon Gyógyszergyár volt. Meghallgattuk professzor Dr. Szántay Csaba érdekes előadását a kutatói létről, ahol megtanultuk, hogy mennyire fontos az elme és a lélek egyensúlya. Előadása során igyekezett bevonni minket kérdéseivel, közvetlen stílusával és humorával, prezentációjával, tudósok idézeteivel közelebb vitt minket a kutatói tevékenységhez, életformához. Az előadás után megtekinthettük a kiállítást a gyógyszergyártás folyamatáról, illetve arról, hogy testünk hogyan bontja le a gyógyszereket, mindezt VR szemüvegekkel, különféle digitális eszközökkel. A gyógyszergyárban még segítségünkre volt Andrásné Antal Éva alapítványi munkatárs és Rácz Kinga kommunikációs specialista. A Gyógyszergyár részéről kedves gesztus volt, hogy üdítővel, kávéval, pogácsával, sütivel és tájékoztató anyaggal kedveskedtek nekünk.

Ezután újra buszra szálltunk és következő úticélunk a Medicor gyár volt.
Itt megnézhettük az inkubátorok, illetve kékfény lámpák különböző gyártási folyamatait. Megtanultuk a jelentőségüket a koraszülöttek életében. Vadonatúj projektjeik is bemutatásra kerültek. A Medicor gyárban körbevezetett minket Mohács Imre minőségügyi mérnök, Bodnár Zsolt termelésvezető, Vincze Attila főmérnök és Környei Benedek fejlesztőmérnök. Ezek után újra buszba pattantunk és elindultunk az Etele Pláza irányába, ahol egy rövid szabad program, majd egy kis bonyodalom után hazaindultunk. Fáradtan értünk iskolánk elé 19:45-kor.

Köszönjük Virovecz Ildikó védőnőnek és Kispál József tanár úrnak, hogy lehetővé tették számunkra ezt a napot, az utazást és a programok megszervezését!

Imrei Nóra 12.B osztályos tanuló
 

Kapcsolódó galéria

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink