SÉTA - "Mert szép az élet"

Évente kétszer 7 hétig tartó időszakban a Zalai Hírlap szerkesztősége publikálási lehetőséget biztosít a tollforgatók számára a SÉTATÉR oldalon. Ebben a  cikkben Gerencsér Eszter 11.A osztályos diák "Mert szép az élet" című írását olvashatjuk.

Mert az élet szép!

Meg kell tanulnunk elfogadni, hogy az életünkben semmi sem állandó.

Egyik hétvégén felvettem a futócipőmet, és útnak indultam a falunk alatt lévő fák és szántóföldek szegélyezte földes úton, hogy lefuthassam tervezett néhány körömet. Gyakran gondolkozom futás közben az élet nagy dolgain, így néha nemcsak testileg, de szellemileg is elfáradok a sok felesleges agyalástól.Míg a bemelegítést végeztem, feltűnt, hogy az egyik szántó telis-tele van pipacsokkal. Mikor legutóbb erre jártam, ugyanezen helyet még sár és fű borította, majd néhány héttel később a virágzás után felszántották, így ismét csak egy sárkupac lett belőle. Akkor értettem meg egy hétköznapi példából: semmit se vegyünk készpénznek. Ami egyszer megadatik, nem biztos, hogy úgy is marad. Ha az életünk gödörben van, gondoljunk arra, egyszer minden elmúlik.Sokszor megoszlik bennem a vélemény arról, mi lenne jobb, küzdeni vagy sem, de mindig arra jutok, hogy várjunk még egy kicsit.Talán tartogat számomra valamit az élet. Még nem értem el a határaimat, van lehetőségem megtudni, hol is húzódik ez a vonal. Mi, emberek szeretünk dacolni. Viszont ez az időszak is szerte fog foszlani egyszer.

Az életet rosszul komponált zeneműhöz hasonlítanám, ami olykor harmonikus, olykor disszonáns hangszínben szól, a lényeg, hogy soha nem fogjuk megtapasztalni az állandóság dallamát.

GERENCSÉR ESZTER 11. A

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink