Séta - Sajtó és tanulás

Kedves Olvasó! A séta következő cikkében Müller Petra és Sólyom Emese 12. A osztályos tanulók gondolatait olvashatjuk a továbbtanulásról!

Merre, hova?
Január 10-én lehetősége volt iskolánknak elutazni Budapestre a pályaválasztási szakkiállításra. Több diák élt is ezzel a lehetőséggel és ellátogatott oda.
A háromnapos rendezvény a fiatalok felsőoktatási kérdéseinek megválaszolására fókuszált: összekapcsolta a hazai és külföldi egyetemeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat és szakképző intézményeket a középiskolás diákokkal, oktatókkal és a szülőkkel. Az Educatio felsőoktatási elhelyezkedést segítő rendezvényt idén január 10-12. között rendezték meg a Hungexpón, ahol a továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsolódó információkat az intézmények jelenlegi hallgatói és oktatói adták át. A bő ötvenezres látogatottságú eseményen 20 000 négyzetméteren 18 ország több mint 50 felsőoktatási intézménye, valamint közel 200 kiállító ingyenesen várta a középiskolásokat, szüleiket és tanáraikat. Az információk mellett tudományos és szórakoztató programok ugyanúgy vártak minket, mint tájékoztató előadások a magyar felsőoktatás jövőjéről, szakmai újításokról és módszerekről, de a diákhitel, diákmunka, nyelvtanulási és Erasmus lehetőségek témaköreiből is kaptunk információkat.
A kiállítást hasznosnak találtam, sok diáknak, akinek elképzelése sincs, hogy merre tovább, segítséget nyújtott a továbbtanulás kérdésében.
Müller Petra 12/A

A továbbtanulás ideje
Gimnázium diákjai, köztük én is, Budapestre utaztunk, hogy részt vegyünk a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Minden egyetem és főiskola megtalálható ezen a kiállításon.
Ebben az időszakban minden diáknak nagyon nehéz döntenie és tájékozódnia az egyetemekről, a különböző lehetőségekről. Ez a kiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Ezen a többnapos rendezvényen közel 200 kiállító és rengeteg látogató vett részt. Minden egyetem és főiskola információt adott a képzésekről, a kollégiumokról, a szokásokról és a tanulmányokat követő jövőképekről. Én úgy vágtam neki ennek a napnak, hogy közelebb kerülök a végleges döntésemhez. Szerencsére, ez így is történt. Sok információt kaptam és nagyon örültem, hogy az általános dolgok mellett a diákok meséltek az egyetemről és tapasztalataikról. Hasznos volt számomra ez a látogatás, mert segítséget nyújtott a továbbtanulási döntés meghozásában.
Sólyom Emese 12/A

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink