Séta - Sajtó és tanulás

Kedves olvasó! Figyelmébe ajánlom Decskó Dániel 11. A osztályos tanuló írását!

A Z-generációról, kétdiák nézőpontja
A szülő-gyerek kapcsolat néha felszínes

Általános kép él az emberekben arról, hogy a következő generációk egyre rosszabbak. Szerintem ez nem teljesen igaz, csak nehezen viseljük a változásukat.
A világ teljesen más volt harminc évvel ezelőtt, nem volt például internet, ami már az életünk szerves része. A zsebünkben pedig ott lapul egy miniszámítógép. A fiatalokat rengeteg behatás éri a mindennapokban, reklámokból, közösségi oldalakról, iskolából… Egy adott közösség, a barátok és a tanárok tudják legjobban befolyásolni egy fiatal gondolkodásmódját, jövőjét. Az állandó stresszbentartás, a megfelelési kényszer súlya, a tanár jóindulata vagy éppen rossz napja. De a legnagyobb hiba a módszer.
Az iskolának pont az lenne a lényege, hogy megtanítsa a diákoknak az önálló gondolkodást, kiélni a kreativitást és mindezt boldogan. másrészt a szülőknek is hatalmas feladat ez, egyszer könnyű, máskor nehéz. A szülőknek példaképnek kell lenniük. Sajnálatos módon a szülő-gyermek kapcsolatok egyre felszínesebbek, hiányzik a bizalom, a mindennapos beszélgetés. A szülőknek fel kell nőniük a gyermekeikhez, a fiúknak-lányoknak pedig fel kell nőniük a szüleikhez.
Ahhoz, hogy egy generáció értéket teremtsen, új dolgokat hozzon, változás kell.
Decskó Dániel 11.A

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink