SÉTA- "A választás szorongással jár"

Évente kétszer 7 hétig tartó időszakban a Zalai Hírlap szerkesztősége publikálási lehetőséget biztosít a tollforgatók számára a SÉTATÉR oldalon. Ebben a  cikkben Kovács kevin 11.A osztályos diák "A választás szorongással jár" című írását olvashatjuk.

A választás szorongással jár

 

Számos kisebb-nagyobb döntéseket kell meghoznunk, ami nem mindig nagyon egyszerű.

Saját magamon azt veszem észre, amikor egy apró döntés előtt állok, akkor szinte végig sem kell gondolnom azt, hogy mi lenne, ha a másik adott dolog mellett döntenék. Ez valószínűleg azért van, mert akárhogy döntök, nincs mit veszítenem. Azonban, amikor egy komolyabb döntés meghozatalát kívánó helyzet kerül az ember elé, akkor szeretjük túl gondolni az adott szituációt és ez bizony komoly szorongással jár a legtöbb esetben. Ennek elkerülése érdekében, a legtöbben kihátrálnak és nem döntenek sehogy, mivel mindig ez a legkönnyebb.  Ezt sajnos már magamon is észrevettem, bár nem jellemző rám. Véleményem szerint a sikeres élet kulcsa az az is, hogy igenis legyünk döntésképesek, mivel ha jól döntünk, akkor örülünk, azonban, ha rosszul, akkor tapasztalatot szerzünk, ami segít a további jó döntések meghozatalában. Sok szülő abba a hibába esik, hogy szinte minden helyzetben dönt a gyereke helyett, ami miatt a gyereknek később problémái lehetnek.

Összességében úgy gondolom, hogy merjünk dönteni, mert nem veszíthetünk semmit, a legrosszabb dolog amit tehetünk, az az, hogy nem döntünk.

 

Kovács Kevin 11/A

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink