Születésnappal egybekötött egészségprevenció

A nagykanizsai Király Gyógyszertár idén ünnepelte 25. születésnapját. Ez alkalomból dr. Némethné dr. Ignácz Andrea, a gyógyszertár vezetője egész napos programmal készült. A délelőtt folyamán a Vásárcsarnok parkolójában felállított egészségcentrumban különböző szűréseken, méréseken vehettek részt az érdeklődők, továbbá gyógyszerészi és életmód tanácsadás, memóriai szűrés, anatómiai kiselőadás és sátor keltette fel az emberek figyelmét.

 

Kattints a további tartalomhoz!

A Halis István Városi Könyvtárban iskolánkból mintegy 100 tanuló vett részt prevenciós előadáson. Az internetes gyógyszervásárlásról és gyógyszerhamisításról szóló előadás, valamint a drogfogyasztás témája nagyon jó választás volt a szervezők részéről, hiszen sok ember, a fiatalabbaktól az idősebb korosztályig könnyen bedől a gyorsan és olcsóbban hozzáférhető készítményeket a világhálón népszerűsítő oldalaknak. Láthattunk illegális gyógyszereket gyártó „laboratóriumokat”, az elkészített, jobb esetben hatóanyagot nem is tartalmazó tablettákat. Ezek megvásárlásával és használatával szervezetünk még rosszabb helyzetbe kerülhet. Az előadóknak nem volt nehéz a jelenlévőket meggyőzni arról, hogy a különböző gyógyszereket, amennyiben szükséges, a hivatalos gyógyszertárakban szerezzék be.

A gyógyszertár vezetője családja és a napi munkája mellett elkötelezett híve az egészséges életmódra nevelésnek és a prevenciónak. Vitathatatlan tény, hogy a magyar lakosság nagy részének nem jó az egészségi állapota. Ezen változtatni szeretett volna azzal, hogy évek óta előadásokat szervezett, melyeken tanulóink is részt vehettek. 2016-ban Aranyanyu díjjal tüntették ki Andreát, 2017-től pedig a „21 nő az egészségügyért” alapítvány aktív tagja és mentora. Iskolánkból Dékány Jázmin (aki egészségtudományi tanulmányait kezdte idén a Semmelweis Egyetemen) és Győrfi Boglárka (jelenleg 11.-es tanulónk) csatlakozott ehhez a programhoz. Úgy látjuk, hogy a mentorprogramba került tanítványok előtt olyan lehetőségek nyílnak meg, melyek tovább erősítik bennük az egészség-, orvos- vagy gyógyszertudomány irányába való elköteleződésüket. Ezért köszönetünket fejezzük ki ez úton is az alapítvány munkatársainak!

Kora este a Magyar Plakátházban a meghívott vendégek, egykori és jelenlegi munkatársak, partnerek, barátok a patika 25 éves történetét vetített képek bemutatásával ismerhették meg. Alapítottak egy „Királyság”-díjat, melyet első alkalommal iskolánk két dolgozója, Virovecz Ildikó védőnő és Kispál József biológiatanár vehette át. Mindketten szívügyüknek tekintik az egészségtudatos életmódra nevelést és igyekeznek ezt diákjaik számára is fontossá tenni.

Azt mondják, senki nem lehet próféta saját hazájában. E szeptemberi nap azt bizonyítja, hogy néha ez mégis lehetséges lehet!

Gratulálunk a negyedszázados születésnaphoz és kollégáinknak az elismeréshez!

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink