Útvesztők - Útkeresők

Útvesztők - Útkeresők

54 középiskolai osztály részvételével kezdődött el tegnap az „Útvesztők-útkeresők” bűnmegelőzési akadályverseny. A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ csaknem húsz éve szervezi meg kétévente a vetélkedőt, melynek elsődleges célja a középiskolás korosztály felvilágosítása, a segítő szférában dolgozó szervezetek munkájának megismertetése.

A program állandó partnere a rendőrség, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény és a Vöröskereszt is. - Ez egy olyan programsorozat, amiben mi arra törekszünk, hogy ők építsék a saját közösségüket, tehát az osztályközösséget. Hogy versenyszellemben ismerjék meg saját élményen keresztül a városnak azon intézeteit és intézményeit, amikkel bármikor találkozhatnak. Úgy ösztönözzük őket, hogy majd pénteken, amikor a gálaműsor lesz, jutalomban részesülnek. Az első helyezett 50 ezer, a második 30 ezer, a harmadik 15 ezer forintos jutalomban részesül. Ezt fordíthatják majd kirándulásra, vagy majd ők eldöntik, hogy mire - fogalmazott Dr. Kaszás Gizella, a Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

Iskolánk hírét öregbítették a 9. A (osztályfőnökük Szabó Éva) és a 9. C  (osztályfőnökük Porpáczy József) osztályos tanulók, hiszen a 2. és 3. helyezést érték el saját korcsoportjukban.

Büszkék vagyunk rájuk!

További információhoz juthat a Kedves olvasó a következő link segítségével:

  https://kanizsaujsag.hu/hir/201910/utvesztok-utkeresok

 

Kapcsolódó galéria

Pályázatok

Kiemelt pályázatunk
Ökoiskola

Ökoiskola

További pályázataink